Quan ens podrem treure la mascareta?

27 views

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), ha publicat un estudi sobre l’ús de la mascareta i la distància en el nou context de vacunació de la població.

Són els països els que, en última instància, han de decidir sobre el relaxament de les mesures de prevenció. Diu, per exemple, que ni la mascareta ni la distància serien necessàries en les trobades entre persones vacunades. Tampoc no serien necessàries en les trobades entre vacunats i no vacunats, sempre que siguin dins la mateixa bombolla social i no tinguin malalties ni altres factors de risc.

L’informe també considera que als vacunats se’ls pot eximir de fer quarantenes o tests per viatjar, o en la repetició de proves en entorns laborals.

No obstant, l’Agència Sanitària Europea subratlla que en la resta d’escenaris cal mascareta i distància social. Es continua recomanant que es porti mascareta i es mantingui la distància quan hi ha persones de risc, entre no vacunats, en espais públics i grans concentracions, fins i tot durant els viatges, amb independència de si les persones presents estan vacunades o no. 

Redactors juniors

close

El més recent

Music Concept

Made for: Gabrielle Fante, Mina Galindo, Carla Garibaldi Music is an art, which can convey intense