/

La nostra opinió sobre el dia de la mare

El Dia de la Mare, una celebració de més de tres mil anys d’antiguitat

El seu origen comença a l’antiga Grècia quan li feien ofrenes a Rhea, ja que antigament era un costum fer homenatge a les deeses mares. Aquesta celebració va anar adquirint importància, fent que els romans se sumessin i destinessin un dia, el 15 de març. Encara que a l’antic Egipte es feia homenatge a la deessa Isis, anomenada “gran mare”.

Més endavant, el president dels Estats Units va declarar oficialment que el Dia de la Mare se celebraria el segon diumenge de maig. Tot aquest tema va ocasionar molt de rebombori, per això en els Estats Units es va originar una lluita que van començar dues dones: Julia Ward Howe i Anna Reeves Jarvis, pel reconeixement del Dia de la Mare. La campanya que van emprendre va acabar amb la declaració del segon diumenge de maig com el Dia de la Mare, ja que va ser reconegut el 1914 pel president Woodrow Wilson.

Aquest dia és molt important de celebrar perquè les nostres mares han fet un munt de coses diferents sense demanar-nos res a canvi. Elles ens han estat cuidant tota la nostra infància, adolescència inclús vida adulta i també incloent quan estàvem dintre del ventre sense tenir encara consciència. Han gastat els seus estalvis perquè puguem vestir-nos, menjar bé, aprendre, estudiar, comprar capritxos… Tot i que no estan per tota la vida, s’han de valorar quan les tenim, ja que elles donarien tot per nosaltres, i  per això és tan rellevant celebrar el dia de la mare amb la família i sobretot amb les nostres mares. També creiem que si ja no està, estaria bé celebrar el dia de la mare portant-li flors i o fer alguna cosa especial per recordar-la.

Redactors Juniors

, ,
close