Els alumnes de FEDAC Salt participen en el projecte ‘Banc de sang’

El 27 d’abril els alumnes de 3r d’ESO varen acabar el projecte de banc de sang

Els alumnes de 3r d’ESO van estar preparant el projecte del ‘Banc de sang’, que es fa cada any. El ‘Banc de sang’ és un centre de recollida com a resultat de la donació de sang. S’emmagatzema i es conserva per a un ús posterior en transfusions de sang. Es tracta d’un projecte que portaven treballant durant un mes. Es va acabar el dimecres 27 d’abril entre 15 i 18 hores de la tarda.

El primer que feia la gent que venia a donar sang era emplenar un qüestionari. Una vegada finalitzat, els participants anaven amb la doctora, que els hi feia un parell de preguntes. Finalment, ja estaven preparats per donar sang.

A la classe d’S3 de l’escola FEDAC Salt van dedicar diverses sessions a fer detalls per a la gent que anava a donar sang. A més, també van fer cors cosits. Apuntar també que les persones que ajuden a les transfusions van portar diversos aliments perquè la gent pogués menjar i hidratar-se una vegada haver donat sang. 

Es van inspirar per fer-ho en l’escola, i no en un hospital, ja que en un centre escolar hi ha més alegria i moltes més persones, com ara ajudants, que poden donar un cop de mà amb el menjar i les begudes.

La donació de sang és molt important per a les persones que més ho necessiten. Gràcies a les persones que van venir i van aportar el seu granet de sorra, algunes persones ja tenen una ajuda molt bona per gràcies de la sang que van donar.

Redactor junior

close