L’escola FEDAC Salt participa a Pica Lletres

Els alumnes d’S3 inicien la preparació pel programa de televisió Pica Lletres

El pica lletres, és un concurs destinat a l’aprenentatge de llengua catalana. En aquest concurs es realitzen unes proves que consisteixen a lletrejar paraules de dificultats ortogràfiques agrupades en diferents nivells. A part d’això, hi ha diferents proves com per exemple, l’intrús, la gran paraula o l’errada oculta i d’aquesta manera els concursants aprenen paraules i conceptes nous. El primer programa es va emetre en el 2006 al TV3. 

Els alumnes d’S3 de l’escola FEDAC salt han decidit presentar-se al concurs del “Pica Lletres”, i per assegurar de què van preparats, prèviament han decidit quines 3 persones hi assistiran mitjançant unes proves. Durant les classes de català i les tardes de projectes, han preparat i practicat les diferents activitats que es fan al concurs. Les primeres proves es van fer a classe i el dia 2 de febrer van anar a la Coma cros per fer la selecció final i decidir els participants. Les alumnes de 4t de l’ESO van col·laborar fent de coordinadores i van ser les responsables d’organitzar les activitats. Al final de la tarda van sortir els tres guanyadors i, en primer lloc, va quedar l’Aron Cabeza, en segon la Fatoumata Bah i en tercer la Marina Vidal. L’Evelyn Arboleas i la Carla Ruiz  van quedar en quart i cinquè lloc, i per això aniran de suplents per si algun dels participants per qualsevol motiu no hi pogués anar. Els participants, amb el suport de les persones, practiquen per poder anar preparats.

És el primer any que es participa en aquesta escola i el concurs començarà el 22 i continuarà el dia 23 i 24 de febrer segons la classificació de cada centre de Catalunya. Els guanyadors del concurs aconseguiran unes colònies per tota la classe. 

Redactor junior

close